onsdag 29 februari 2012

SNABBKUTANDE DAGAR



Dagar komma...går förbiii
Nu tänker jag fånga..hålla kvar var och en
av de dagar som kommer förbi
Alla dessa ljusa ljuvliga härliga VÅRDAGAR
att vistas UTE i

kanske..grädda kolbullar på öppen eld

Önskar er alla
MÅNGA ljuvliga vårdagar att möta upp
Var rädda OM er o de dagar som komma
Ty de kuta
så fort förbi

6 kommentarer:

  1. Hej Inger Sofia.
    Kolbullar var det länge sedan jag smakade på, senast tror jag det var när vi besökte en mila där några kolare bjöd oss på det, som tur är finns det även kolmilor idag även om det inte är så vanligt som förr i tiden, milorna är oftast små och troligen är dom till för att turisterna skall ha något att som dom tycker är exotiskt att se.
    Jag hoppas att du fått våren att stanna till en längre tid hos dig, säkert försöker vintern ta tillbaka sin förlorade mark några gånger, men nu blir det inte så långvarigt längre.
    Jag önskar dig en riktigt solig och trevlig vårhelg.
    Kram.

    SvaraRadera
  2. Hej på dig Inger-Sofia.
    Jo men visst, tänk att åtminstone kunna fånga solljuset och spara det till en grå och regnig dag.
    Det däringa rullbandet att löpa på, tror du man kan prova att använda snabbköpets lilla band framme vid kassan i stället? :o))
    Föreståndarn blir nog galen då så det får anstå så länge och tills vidare får jag nog röra mig i skog och mark.
    Ha en riktigt trevlig marshelg och jag gör som du, njuter av våren.

    SvaraRadera
  3. GOD morgom AnnMarie ..när man får höra berättas, direkt ur erfarenheternas munnar HUR det var vid milorna..vilket slit MEN oxå om kamratskap o glädje.Så blir det med vörnadsfulla steg man närmar sig en mila Kolbullarna på bilden..var en av Grannäsdagens attraktioner Kön blev lång vid deras anhalt Nostalgiska djupt lagrade minnen för många Det var min första sommar här i grannäs Nu ett fatetsat..djupt lagrat minne.Jaa tror våren har bestämt sig för att stanna Även om kylan och kanske ett o annat lurigt snöfall dyker upp Så blir det ALDRIG vinter igen..förän efter hösten Nyss när jag var utevar skaren stenhård..Det går kanske tom att ta sparken efter skoterspåret nu..önskar oxå dig en toppenhärlig vårhelg Till tonerna av naturens egen orkester Kram

    SvaraRadera
  4. GOD morgon Santa.. om inte annat så skulle de ge ett ordentligt skrattanfall om någon såg dig använda rullbandet vid snabbköpskassan :0)
    Det finns en bra plats att lagra de soliga dagarna på,när de mer sura o bittska dagarna dyker upp ..i minnesbanken.Då sätter jag på musik o spelar högt de toner som lockar fram den glädje som solen ger.för mig o mina djur Kanske de vilda i skogen njuter lika mycke av de som mig o så lagar till något riktigt somrigt gott..som tex glass :0) Skaren var hård..så skogen blir min njutningsanhalt idag PÅ sparken Önskar dig en riktigt upplyftande o glädjefull helg kram

    SvaraRadera
  5. Hejsan Inger-Sofia!
    Jag tittar in för att önska dig en härlig vårvecka, kolbullar är en delikatess, en annan delikatess är väl för dom flesta norrlänningar surströmmingen, själv äter jag gärna en eller två men inte mer, trots att jag också härstammar från surströmmingsbältet där uppe så är jag ingen fanatisk älskare av den kulinariska smaksensationen.
    Hoppas våren tar stormstek upp mot dina trakter.
    Jag önskar dig en trevlig fortsättning på veckan!

    SvaraRadera
  6. HEJ Wolfie nog tar våren ett o annat JÄTTEkliv..vägarna blir allt mindre o mindre sparkvänliga..skogsskoterspåret allt hårdare..än så länge Surströmming nog klarar jag av att äta 3-4 st ..lagda på tunnbröd med lök ..men i Grannäs har jag fått lära mig..att oxå tomater o creme fresch eller gräddfil passar bra till..alla har nog sina specialiteter Hoppas söbdagen tar väl hand om dig

    SvaraRadera