torsdag 15 april 2021

ALLA ÅLDRAR INOM OSS

Att bli äldre ÄR en pågående process
Att lära sig acceptera de förändringar som åldern kommer med Och det kräver ju sina övertalningar och en hel del "pepptalk"
Och en liten rebellisk attityd i bakfickan För att hålla samhällssynen nertryckande attityd mot oss "gammlingar" på avstånd. Det gäller att inte släppa in och låta dig påverkas av den. För det är en smygande "farsot" som kommer med klappar på huvudet och ett vänligt tal För att dölja den faktiska sanningen Att äldre idag inte räknas med ,som tänkande handlingsmänniskor. Se bara på pensionen Ett förlegat system som inte uppgraderas efter dagens mått mätt. (vilket sker i snabb takt inom makteliten) För då skulle vi pensionär få hänga på/med i samhällsutvecklimgen Genom en högre pension som matchar den TID vi lever i NU. Sen så stängs många äldre ute från ett självständigt liv numer Då all personlig service7kontakt , som med banker och andra inte funkar som förr Jag blir så grrr när jag tänker på hur många människor det är som körs över/stängs ute av det Som för banker och andra GYNNAR det - att hålla människor på avstånd Genom det avhumanisera all kontakt.D
då behöver man ju inte bry sig om/känna något/ ansvar När man inte behöver möta människorna öga mot öga Ett enkelspårigt och sårbart synsätt som kommer att straffa sig i längden.
Förstår vilken tur jag har Som haft den lite rerbelliska mamma som jag hade Förstår nu hur stor drag hjälp jag fått av det -av hennes livssyn och kämpade. För att behålla sin värdighet som människa även som "gammal"/äldre genom att inte låta samhällssynen påverka hennes handlingskraft och livsglädje.
GLÖM inte bort Att som äldre BÄR vi ju ALLA åldrar inom oss Även om det inte syns på utsidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar