tisdag 10 september 2024

fredag 6 september 2024

NÄR STRÄCKAN KRYMPER OCH BLIR KORTARE

Det är lite märkligt det där MED att den väg som jag tog NER till Sikeå hamn FÖRSTA gångerna. Kändes lååång. Men när jag som i morse cyklade dit ner..kände/upplevde jag den som kort. Som om den krympt. Fattar ju att det beror på att mina ögon och ben vant sig vid sträckan. Min kondition berodde det då INTE på första gångerna.Då när jag tyckte den var lång och mödosam med alla backar För då hade jag mycket god kondition. Så då borde jag tycka att den är ännu längre NU. Då min kondition försämrats rejält efter ben/knäskadan. Så lite märklig är ändå känslan. Då avståndet är densamma.
Kanske lite ochh så som att bli äldre...då sträckan känndes lång i början av min vandring. Nästan oändlig. Men efter tid som gått/går , så har som den sträckan och så krymp och blivit /blir allt kortare.. Avslutar med att säga. Att jag är väldigt glad över att få uppleva, få erfarenheter och kunskaper OM hur det är att bli/vara äldre. Det är jag tacksam över och något jag inte skulle vilja vara utan. Alla dom insikterna och erfarenheterna som det innebär att bli/vara äldre.. Och att hinna med att förmedla det till mina barn och barnbarn. Att och så att åldras är en fantastisk gåva att få uppleva. Och ta till vara på För det finns mycket att se och lära sig under HELA vår livcykel.
Om man bara håller lite UTKIK.

tisdag 3 september 2024

DET MÅNGA INSÅG FRÅN BÖRJAN och VARNADE FÖR

Här ett typexempel på..när våra beslutsfattare/myndigheter inser Det många experter och andra VARNADE för med mobilens och datorns intåg. Att det fanns en risk med det...särskilt för vårt uppväxande släkte NU först vaknar beslutsfattarna/myndigheterna upp...så och föräldrar För nu börjar varningsklockarna klämta- högt och intensivt Över det som MÅNGA människor framhöll riskerna -faran med Redan från start Att ÖVERANVÄNDNING av mobiler och datorer FÖRSÄMRAS barns hälsa/mående. Sömnbrist /störd nattsömn är en oroväckande faktor. MEN som brukligt är så blundade man för DET man inte VILLE se/ta till sig. Naivt och dumt..åter igen -när penningen får styra går vett och förstånd bort. Åtminstone vill man inte kännas vid det OM det strider mot det man vill tjäna på/inbringa. . https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2024/september/rekommendationer-for-en-balanserad-skarmanvandning-bland-barn/ https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/o3Mg1g/skarmtid-ex-ministerns-sjalvkritik-en-aningslos-hallning . Själv hade jag tur när mina barn växte upp..för blev samtalen i telefonen för långvariga. Och riskerade att störa deras så viktiga nattsömn För att dom skulle klara av skolarbetet och hålla sitt imunförsvar allert. Varnade dom en eller två varningar . Om inte det hörsammades, Kunde jag dra ut telefonjacket. Idag med mobiler, är det en mycket svårare situation för föräldrar ATT hålla koll på sina barns mobil och dataanvändande.